MARDİN / MİDYAT - Düzoba Gürsel Mutlu Ortaokulu

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ocak Ayı-DEDE KORKUT OKUMALARI

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ocak Ayı Faaliyet Raporu

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında, Ocak ayı içerisinde okulumuzda “Dede Korkut Okumaları” faaliyeti adı altında “Dede Korkut Hikayeleri'nden Hareketle Yeni Bir Hikaye Yazma” ve “Anlamını Bul” etkinlikleri gerçekleştirilmiştir.

Bu kapsamda öncelikle, öğrencilere Dede Korkut Hikayeleri okutulmuş, hikayelerin öğrenciler tarafından yorumlanması sağlanmıştır. Ayrıca Dede Korkut Hikayeleri'ni konu alan çizgi filmler izletilmiştir. Daha sonra öğrencilerden, öğrendikleri bu hikayelerden yola çıkarak yeni bir hikaye yazmaları istenmiştir. Düzenlenen “Dede Korkut Hikayeleri'nden Hareketle Yeni Bir Hikaye Yazma” yarışmasında okul 1.si 5-A Sınıfından Ayşe KELEŞ 21-03-2024olmuştur.

Yayın: 21.03.2024 - Güncelleme: 21.03.2024 09:38 - Görüntülenme: 30